FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan očekuje da će pregovori s EU uskoro početi

ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a i predsjednikNacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju HrvatskeEuropskoj uniji, Ivica Račan, izjavio je večeras kako je "izviješćeCarle del Ponte o suradnji Hrvatske s Haškim sudom pozitivno kao štoje i prognozirao, te da očekuje da će pregovori s Europskom unijom(EU) uskoro početi".
ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a i predsjednik Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, Ivica Račan, izjavio je večeras kako je "izviješće Carle del Ponte o suradnji Hrvatske s Haškim sudom pozitivno kao što je i prognozirao, te da očekuje da će pregovori s Europskom unijom (EU) uskoro početi".

"Očekujem da će i odluka EU-a biti također pozitivna i da će pregovori (između Hrvatske i EU-a) uskoro početi", naveo je Račan u priopćenju, komentirajući današnje pozitivno izvješće haaške tužiteljice Carle del Ponte o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom, izneseno na sastanku Radne skupine EU za procjenu hrvatske suradnje na razini političkih direktora.

Napomenuo je kako nas čeka najteža etapa, a to su pregovor, koji će, kako je kazao, "morati biti kvalitetni i koliko je god moguće brzi, a u njima će trebati pokazati i znanje i vještinu u obrani nacionalnih interesa".

Najavio je i da će uskoro sazvati Nacionalni odbor za pregovore između Hrvatske i EU-a, kako bi se utvrdio program rada.

Račan je ocijenio da nakon pozitivnog izvješća Carle del Ponte imamo razloga biti zadovoljni, no, kako je napomenuo, sada nas čeka težak posao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙