FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ramazanska poruka muftije Ševka Omerbašića

ZAGREB, 2. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Mešihata Islamskezajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić, u povodu nadolazećihramazanskih dana, poslao je danas poruku svim islamskim vjernicima.
ZAGREB, 2. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić, u povodu nadolazećih ramazanskih dana, poslao je danas poruku svim islamskim vjernicima.

"Ramazan je vrijeme duhovnog uzdignuća koje ćemo polučiti pojačanim ibadetom, postom, razmišljajući o našoj misiji na ovom svijetu, o okruženju u kojemu živimo i Tvorcu koji je sve stvorio", stoji uz ostalo u poruci.

"Ramazan je vrijeme potvrđivanja naše ljudske solidarnosti u kojemu uz post bolje razumijemo one koji su potrebiti ljudske pomoći i solidarnosti. Svevišnji od nas očekuje i traži da i praktično potvrdimo svoju vjeru, a to možemo solidarnim odnosom prema drugima. I ove će godine Islamska zajednica organizirati skupljanje zekata i fitrova za unapređenje vjeronauka i školstva, pomoći siromašnima i potrebitima", poručio je muftija Ševko Omerbašić.

Također je najavio da će tijekom ramazana biti organizirane mnoge vjerske svečanosti u kojima će se muslimani podsjetiti na islamsku povijest i događaje vrijedne spomena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙