FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Loeb uz bok Kankkunenu, Makinenu i Biasionu

OBIHIRO, 2. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Iako je na Japanskomreliju pobijedio Finac Marcus Gronholm (Peugeot 307), najviše razlogaza slavlje imao je Francuz Sebastien Loeb (Citroen Xsara), koji jedrugim mjestom obranio naslov svjetskog prvaka.
OBIHIRO, 2. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Iako je na Japanskom reliju pobijedio Finac Marcus Gronholm (Peugeot 307), najviše razloga za slavlje imao je Francuz Sebastien Loeb (Citroen Xsara), koji je drugim mjestom obranio naslov svjetskog prvaka.

Gronholmu je ovo druga pobjeda u sezoni, a do nje je došao zahvaljujući tome što je Norvežanin Petter Solberg (Subaru Impreza) na pretposljednjem brzinskom ispitu morao odustati nakon što mu se pokvario ovjes.

Tridesetjednogodišnji Loeb debitirao je u Svjetskom prvenstvu 2000. na reliju u Sanremu, vozeći Toyotu Corolu. Dosad je ostvario 18 pobjeda, a prvi naslov osvojio je prošle godine.

Ove sezone srušio je dva rekorda. Slavio je na osam relija, od čega šest puta u nizu. Također, on je tek četvrti vozač koji je uspio obraniti naslov svjetskog prvaka. Prije njega to je uspjelo Fincima Juhi Kankkunenu (1986-1987) i Tommiju Makinenu (1996-1999), te Talijanu Massimu Biasionu (1988-1989).

Do kraja Svjetskog prvenstva preostala su još tri relija, a Loeb ima nedostižnu prednost od 36 bodova u odnosu na Gronholma. Sljedeća utrka vozi se na Korzici od 21. do 23. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙