FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tragičan kraj Britanskog relija, poginuo Martinov suvozač Michael Park

CARDIFF, 18. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Britanski reli, koji seodržava u južnom Walesu, završio je prije vremena i na tragičan način.U 15. brzinskom ispitu poginuo je 39-godišnji Britanac Michael Park,koji je bio suvozač Estonca Markka Martina u Peugeotu 307. Zbog ovetragedije otkazana su posljednja dva brzinca.
CARDIFF, 18. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Britanski reli, koji se održava u južnom Walesu, završio je prije vremena i na tragičan način. U 15. brzinskom ispitu poginuo je 39-godišnji Britanac Michael Park, koji je bio suvozač Estonca Markka Martina u Peugeotu 307. Zbog ove tragedije otkazana su posljednja dva brzinca.

Prema prvim podacima nesreća se dogodila zbog toga što se Markko Martin zabio u drvo, i to sa suvozačeve strane. Martin se izvukao neozlijeđen, a njegov suvozač Park nije imao sreće. Ozljede su bile fatalne, te je preminuo.

U trenutku nesreće Martin i Park bili su na šestom mjestu.

Michael Park, koji je imao nadimak 'Beef', bio je vrlo iskusan suvozač. Bio je suvozač dvojice bivših svjetskih prvaka, Richarda Burnsa i Colin McRaea. S Markkom Martinom surađuje od 2000. godine. Počeli su zajedno u Toyoti, a potom su vozili za Subaru, Ford i Peugeot.

Park je bio oženjen, a imao je i dvoje djece.

Zbog ove nesreće otkazana je tradicionalna pobjednička proslava sa šampanjcem, te uobičajena konferencija za novinare.

Prije nesreće u vodstvu je bio aktualni svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb (Citroen Xsara), koji je imao 42 sekunde prednosti u odnosu na Norvežanina Pettera Solberga (Subaru Impreza). Na trećem mjestu bio je Finac Marcus Gronholm (Peugeot 307).

Uoči Britanskog relija u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva vodio je Loeb sa 93 boda. Gronholm ima 32 boda manje, a Markko Martin i Michael Park bili su četvrti sa 53 boda.

Britanski reli je 12. utrka Svjetskog prvenstva. Do kraja su preostale još četiri utrke. Sljedeća se vozi u Japanu od 30. rujna do 2. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙