FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reli - Loeb odgodio odluku o prvaku

CARDIFF, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vodeći u ukupnom poretkusvjetskog prvenstva u reliju, Francuz Sebastien Loeb imao je nakontragičnih događaja na reliju u Velikoj Britaniji priliku osvojitinaslov prvaka, međutim Loeb je pred ciljem namjerno pričekao suparnikei umjesto pobjede osvojio treće mjesto iza Pettra Solberga (Subaru) iBelgijanca Francoisa Duvala.
CARDIFF, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vodeći u ukupnom poretku svjetskog prvenstva u reliju, Francuz Sebastien Loeb imao je nakon tragičnih događaja na reliju u Velikoj Britaniji priliku osvojiti naslov prvaka, međutim Loeb je pred ciljem namjerno pričekao suparnike i umjesto pobjede osvojio treće mjesto iza Pettra Solberga (Subaru) i Belgijanca Francoisa Duvala.

Loeb je nakon otkazivanja dva brzinska ispita nakon nesreće u kojoj je poginuo 39-godišnji Britanac Michael Park, suvozač Estonca Markka Martina u Peugeotu 307, za pobjedu trebao stići do cilja u Cardiffu. Međutim, namjerno je zakasnio u vremensku kontrolu i zbog toga je dobio dvije minute kazne, što ga je spustilo na treće mjesto.

Loeb nije želio iskoristiti odustajanje momčadi Peugeota, koja je nakon smrti Parka povukla svoje vozače. Ovim potezom ostavio je u utrci za naslov prvaka Solberga i Marcusa Groenholma.

Prema prvim podacima nesreća se dogodila zbog toga što se Markko Martin zabio u drvo, i to sa suvozačeve strane. Martin se izvukao neozlijeđen, a njegov suvozač Park nije imao sreće. Ozljede su bile fatalne, te je preminuo. U trenutku nesreće Martin i Park bili su na šestom mjestu. Michael Park, koji je imao nadimak 'Beef', bio je vrlo iskusan suvozač. Bio je suvozač dvojice bivših svjetskih prvaka, Richarda Burnsa i Colin McRaea. S Markkom Martinom surađuje od 2000. godine. Počeli su zajedno u Toyoti, a potom su vozili za Subaru, Ford i Peugeot. Park je bio oženjen, a imao je i dvoje djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙