FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irski pub prabačen u biblioteku Reagan u Kaliforniju

DUBLIN, 2. listopada 2005. (Hina/AFP) - Unutrašnjost jednog irskogpuba koje nosi ime bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana kojije tamo 1984. godine popio pintu pive, bit će premještena u istoimenumuzej-biblioteku u Kaliforniji.
DUBLIN, 2. listopada 2005. (Hina/AFP) - Unutrašnjost jednog irskog puba koje nosi ime bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana koji je tamo 1984. godine popio pintu pive, bit će premještena u istoimenu muzej-biblioteku u Kaliforniji.

Ronald Reagan je popio pintu piva u selu Ballyporeen u središnjem dijelu Irske u lipnju 1984. godine prilikom četverodnevnog posjeta toj zemlji.

Četiri godine kasnije predsjedni je ustanovio svoje rodoslovno stablo od svog rodnog grada Tampico u državi Illlinois - gdje je živjela njegova obitelj - do irskih emigranata iz malog sela u okrugu Tipperary u Irskoj.

Vlasnik puba John O'Farrell je potvrdio da je unutrašnjost njegovog puba prebačena u Kaliforniju.

O'Farrell je rekao i da kada je Reagan došao u Irsku tražiti vlastite korijene prije 21 godinu da je kuća Reagan nestala, ali da je mogao vidjeti gdje se nalazila.

Ronald Reagan, koji je kao predsjednik Sjedinjenih Država služio dva predsjednička mandata, preminuo je u dobi do 93 godine u lipnju 2004. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙