FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Scgwarzenegger: veto na prijedlog zakona o istospolnim brakovima

SAN FRANCISCO, 30. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Kalifornijski guvernerArnold Schwarzeneger stavio je veto na prijedlog zakona ohomoseksualnim brakovima, izvjestili su u petak mediji.
SAN FRANCISCO, 30. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Kalifornijski guverner Arnold Schwarzeneger stavio je veto na prijedlog zakona o homoseksualnim brakovima, izvjestili su u petak mediji.

Kao republikanski guverner, Schwarzenegger je početkom mjeseca dao do znanja da će staviti veto na prijedlog zakona kalifornijskog zakonodavstva u kojem većinu imaju demokrati. Schwarzeneger je kazao da će pitanje istospolnih brakova ostaviti glasačima i sudovima. Prije pet godina, kalifornijski su birači brak definirali kao vezu između muškarca i žene.

"Ovaj prijedlog zakona djeluje zbunjujuće. Ako je zabrana istospolnih brakova protuustavna, tada taj prijedlog zakona nije ni potreban. Ako je zabrana ustavna, taj prijedlog zakona nema učinka", rekao je Schwarzenegger.

Predsjednik kalifornijske Skupštine (parlament) Fabian Nunez oštro je kritizirao kalifornijskog guvernera zbog veta.

"Povijest će pokazati da je guverner Schwarzeneger imao priliku uništiti posljednji ostatak pravne diskriminacije u našoj državi. Umjesto da izmjeni put budućnosti, guverner se svrstao među neprijatelje jednakih prava za sve", kazao je Nunez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙