FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arnold Schwarzenegger uložit će veto na istospolni brak

SAN FRANCISCO, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Republikanski guvernerArnold Schwarzenegger uložit će veto na zakon kojim se dopuštaistospolni brak u Kaliforniji, priopćio je u srijedu njegov ured.
SAN FRANCISCO, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Republikanski guverner Arnold Schwarzenegger uložit će veto na zakon kojim se dopušta istospolni brak u Kaliforniji, priopćio je u srijedu njegov ured.

Kako navodi njegova službena predstavnica Margita Thompson, Schwarzenegger neće potpisati nacrt zakona kojim se dopušta istospolni brak "iz poštovanja prema volji naroda".

Prije pet godina većina kalifornijskih birača očitovala se na referendumu o braku kao zajednici između muškarca i žene. Guverner mora poštovati tu odluku, rekla je Thompsonova.

"Guverner misli da se o istospolnom braku ne treba odlučivati putem zakona, već na sudu ili na novom referendumu", rekla je.

Kongres države Kalifornije s demokratskom većinom prihvatio je u utorak sa 41 glasom za i 35 protiv zakon kojim se dopušta vjenčanje istospolnih parova.

Službena predstavnica dodaje da bivši glumac "misli da takvi parovi imaju pravo na punu zaštitu zakona i ne trebaju biti žrtve diskriminacije zbog svoje veze".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙