FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra zajednički sastanak Mesić-Sanader-Del Ponte

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Umjesto zasebnih sastanaka hrvatskogpredsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera s glavnom haškomtužiteljicom Carlom del Ponte, u petak će se u vili Weiss održatinjihov zajednički sastanak, na kojem će se raspravljati o primjenivladina akcijskog plana, izvješćima za radnu skupinu EU i drugimpitanjima, najavio je u četvrtak visoki vladin izvor.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Umjesto zasebnih sastanaka hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera s glavnom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte, u petak će se u vili Weiss održati njihov zajednički sastanak, na kojem će se raspravljati o primjeni vladina akcijskog plana, izvješćima za radnu skupinu EU i drugim pitanjima, najavio je u četvrtak visoki vladin izvor.

Neće se održati dva sastanka kao prilikom posljednjeg posjeta tužiteljice Zagrebu 2. lipnja, već prvi put jedan zajednički sastanak predsjednika Mesića, premijera Sanadera i Del Ponte u villi Weiss, nakon čega će vjerojatno slijediti zajednička konferencija za novinare, kazao je izvor tražeći da ostane neimenovan.

Tema sastanka, koji bi trebao započeti oko 14 sati, bit će primjena vladina Akcijskog plana za lociranje generala Ante Gotovine, a tužiteljica će biti upoznata i s vladinim izvješćem za Radnu skupinu EU, koje još nije kompletirano, kazao je izvor, naglasivši kako je sutrašnji sastanak iznimno važan za odluku EU o pristupnim pregovorima s Hrvatskom, koja se očekuje 3. listopada.

Na sastanku će sudjelovati i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, glavni koordinator provedbe Akcijskog plana, koji je u stalnom kontaktu s Del Ponte i koji je tužiteljicu izvijestio o razgovorima koje su hrvatski istražitelji nedavno obavili s Hrvojem Petračom u zatvoru u Grčkoj, dodao je izvor.

Dvodnevni radni posjet regiji Del Ponte je započela danas poslijepodne razgovorima sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom u Beogradu, potom će posjetiti Podgoricu gdje će se večeras i sutra prijepodne sastati s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Milom Đukanovićem.

U petak poslijepodne doputovat će u Zagreb gdje će, nakon razgovora u vili Weiss, održati i sastanak sa stranim veleposlanicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙