FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader i Mesić o ulasku u EU

BJELOVAR, 29. rujna 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je uBjelovaru, odgovarajući na pitanja o povezivanju Hrvatske i Turske uvezi s početkom pristupnih pregovora s EU, o čemu pišu mediji, rekaoda Hrvatska mora brinuti sama o sebi.
BJELOVAR, 29. rujna 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je u Bjelovaru, odgovarajući na pitanja o povezivanju Hrvatske i Turske u vezi s početkom pristupnih pregovora s EU, o čemu pišu mediji, rekao da Hrvatska mora brinuti sama o sebi.

"Odbacujem u ime Vlade je bilo kakvo povezivanje Hrvatske i Turske"; rekao je.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić je rekao da hrvatska javnost nema razloga za zabrinutost. "Ne radimo ništa ni zbog Carle del Ponte ni zbog bilo koje institucije, već samo zbog naših građana i kvalitete njihova života", rekao je, odgovarajući i na pitanja o izgledima za početak pregovora u vezi s predstojećim izvješćem Carle del Ponte o suradnji Hrvatske s haaškim sudom.

"Hrvatska ide dalje, bez obzira na to kakva odluka bila, a ovo što je rekao Predsjednik (Mesić) ja potvrđujem. Hrvatska je učinila sve, prije svega radi same sebe, jer je vladavina prava ono što svi želimo u Hrvatskoj i u tom smislu je Vlada, i sve ostale druge institucije, učinila sve, a kao što znate predsjednik i ja supredsjedamo Vijeću za nacionalnu sigurnost", kazao je Sanader.

Vijeće za nacionalnu sigurnost uključeno je u provedbu akcijskog plana za lociranje odbjeglog haaškog optuženika Ante Gotovine.

"Odluke su ne na nama, nego na EU", rekao je Sanader.

Dodao je da je u ova protekla dva dana u Europskom parlamentu imao niz susreta s ključnim ljudima u EU i naglasio kako misli da "smo vrlo jasno rekli da Hrvatska čvrsto stoji na temeljima pravne države i da će sve učiniti da riješi ovaj zadnji slučaj."

Novinari su zamolili i za komentar slučaja novinara Josipa Jovića, za čije uhićenje je jučer nalog dao Međunarodni sud za ratne zločine u Haagu, koji ga je optužio za nepoštivanje suda. Sanader je rekao da je to pitanje pravosuđa, a ne izvršnih vlasti, s čime se složio i predsjednik Mesić.

Predsjednik Mesić i premijer Sanader danas su u Bjelovaru bili nazočni proslavi Dana grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙