FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brak, djeca i karijera djeluju na seksualno ponašanje žena

LONDON, 29. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Interes za seks kod žena jakoopada jer se moraju boriti sa sve većim zahtjevima partnera, djece ikarijere, tvrde britanski znanstvenici.
LONDON, 29. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Interes za seks kod žena jako opada jer se moraju boriti sa sve većim zahtjevima partnera, djece i karijere, tvrde britanski znanstvenici.

Svaka deseta žena koja je sudjelovala u istraživanju priznala je da je izgubila interes za seks u posljednjih šest mjeseci prošle godine.

"Sljedeći veliki problem je nesposobnost da dožive orgazam. To je priznalo četiri posto žena", kazala je Catherine Mercer s Londonskog sveučilišta nakon istraživanja u kojem je sudjelovalo 11.000 Britanki u dobi od 16 do 44 godina.

Udane žene imaju mnogo više seksualnih problema nego žene i muškarci koji nemaju stalnog partnera.

Istraživanje je, međutim, pokazalo da pripadnici oba spola ne vole baš pričati o svojim seksualnim problemima.

Čak 44 posto žena i 35 muškaraca imaju probleme na tom polju, ali samo 11 posto muškaraca i 21 posto žena traži pomoć, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u časopisu "Sexually Transmitted Infections".

I za muškarce i za žene prvo seksualno iskustvo jako je važno za budući stav o seksu. Što je gore to prvo iskustvo, to se više problema pojavljuje u kasnijem životu.

Parovi imaju u prosjeku četiri seksualna odnosa mjesečno, kazala je Mercer dodavši da "ljudi koji imaju seksualne odnose rjeđe od toga češće priznaju da imaju problema - kratkoročnih i dugoročnih". "U vezi oni kojima je teško otvoreno pričati, imaju više problema", dodala je.

No seksualno ponašanje kod žena naglo se mijenja u braku u odnosu na prve dane zaljubljenosti.

"Žene češće kažu da imaju probleme ako u kući imaju dijete mlađe od pet godina. To je sasvim logično s obzirom na nedostatak sna kojem su izložene", pojašnjava Mercer.

"Nije ništa loše s tim ženama. Podizanje obitelji za njih je teže nego za muškarce koji imaju 10 puta veću razinu testosterona", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙