FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijski svećenici šokirani poljupcem

NEW DELHI, 11. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izraelski par koji je planiraomedeni mjesec provesti u Indiji zapao je u velike neprilike zbogpoljupca u jednom hinduističkom svetištu, objavio je u subotu mjesnitisak.
NEW DELHI, 11. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izraelski par koji je planirao medeni mjesec provesti u Indiji zapao je u velike neprilike zbog poljupca u jednom hinduističkom svetištu, objavio je u subotu mjesni tisak.

Hinduistički svećenici koji su vodili obred vjenčanja poludjeli su kada se par pred njima poljubio na obalama svetog jezera Puškara, u sjevernoj indijskoj državi Radžastan, objavio je The Indian Express.

"To je pokvarilo molitve. Vjenčanje je postalo farsa zbog tog bogohulnog čina", rekao je S. N. Garg, tajnik Saveza pandita Puškara.

Panditi su par prijavili policiji pozivajući se na jedan prastari zakon koji poljupce u svetištima proglašava vulgarnima. Proglasi li ih se krivima, mogli bi provesti tri mjeseca u zatvoru.

Zaprepašteni par tvrdi da o zabrani nije ništa znao.

Mjesni policijski dužnosnik zadužen za slučaj rekao je da se turisti često ljube u javnosti te da je to prvi put da se netko žalio da su mu time povrijeđeni vjerski osjećaji.

Priznao je da je policija pomalo zatečena i još razmatra kako će postupiti u slučaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙