FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Tri osobe ozlijeđene u eksploziji plinskih boca

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Tri osobe ozlijeđene su noćas ueksploziji plinskih boca nakon što se na njih zbog pretakanja plinaurušila kuća u naselju Klara, izvijestila je danas zagrebačkapolicija.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Tri osobe ozlijeđene su noćas u eksploziji plinskih boca nakon što se na njih zbog pretakanja plina urušila kuća u naselju Klara, izvijestila je danas zagrebačka policija.

U eksploziji koja se dogodila noćas oko 2,45 sati ozlijeđeni su supruga 57-godišnjeg vlasnika kuće, koji je pretakao plin i njihov 24-godišnji sin, koji su ozlijeđeni ruševinama prilikom urušavanja kuće u ulici Milana Šenoe u Novom Zagrebu.

Ozlijeđeni su uz pomoć vatrogasaca i ZET-ove dizalice jutros oko pet sati oslobođeni iz ruševina i prevezeni u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da njihove ozljede nisu životno opasne.

U nesreći je ozlijeđen i 58-godišnji vlasnik kuće Franjo Gluhak, no on nije zadržan na liječenju, kažu u policiji.

Za vrijeme eksplozije u kući su bili majka i dvoje djece od tri i pet godina, koji su unuci vlasnika kuće. Jedno dijete iz kuće je izvadio otac, a drugo policajac, dok je majka izašla sama.

Iako očevid još nije gotov u policiji smatraju da je ekploziju izazvala velika koncetracija plina u podrumu kuće, uzrokovana pretakanjem plina iz šest plinskih boca za domaćinstvo.

Nakon dolaska na teren policija je pred kućom zatekla Gluhaka s vidljivim ozljedama na licu i prsima.

Policajcima je izjavio da je jučer popodne pretakao plin iz šest plinskih boca, tako da je vjerojatno u to vrijeme došlo do kritične koncetracije plina.

Još nije utvrđeno koliko je boca ekplodiralo od ukupno njih osam koliko ih je bilo u podrumu kuće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙