FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slika hrvatske zastave-fotografija tjedna na NATO web stranicama

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Fotografija mornara koji razvijahrvatsku zastavu na jarbolu desantnog broda "Cetina", koja jesnimljena tijekom vježbe u Vlori, Albanija od 12. do 23. rujna ovegodine, objavljena je kao fotografija tjedna na službenim stranicamaNATO saveza (www.nato.int).
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Fotografija mornara koji razvija hrvatsku zastavu na jarbolu desantnog broda "Cetina", koja je snimljena tijekom vježbe u Vlori, Albanija od 12. do 23. rujna ove godine, objavljena je kao fotografija tjedna na službenim stranicama NATO saveza (www.nato.int).

Ovo je prvi put da se hrvatska zastava pojavljuje na fotografiji tjedna na NATO-vim internetskim stranicama.

U vježbi je sudjelovalo oko 1500 vojnika, 20 brodova i četiri helikoptera iz država NATO-a i članica Partnerstva za mir.

Tip vježbe je bio zajednički odgovor na kriznu situaciju - "Crisis Response Operations" (CRO) i sudjelovali su NATO-ve stalno spremne snage iz "NRF Maritime Group Two" i "Mine Countermeasures Group Two" (nekada Mine Countermeasures Force South) zajedno sa snagama iz još šest NATO članica (Francuske, Grčke, Italije, Rumunjske, Slovenije i Turske) te četiri partnerske države (Albanije, Azerbejdžana, Hrvatske i Gruzije).

Ista ovakva vježba održana je u Hrvatskoj 2003 godine.

Oružane snage Republike Hrvatske sudjelovale su na vježbi u Albaniji s ukupno 40 pripadnika, desantnim brodom "Cetina", protuminskim roniocima, časnicima koji su radili u zapovjedništvu vježbe i časnicima za vezu na brodovima drugih država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙