FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 27. rujna

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 27. rujna.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 27. rujna.

VUKOVAR - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader posjetit će Vukovar, gdje će otvoriti Ured servisa Vlade RH za ubrzanu komunikaciju građana i poduzetnika s državom "HITRO.HR", (poslovnica Fine, 10,30 sati), a potom će prigodnim govorom i otkrivanjem spomen-biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, otvoriti Trg Republike Hrvatske, (11 sati). Premijer Sanader će također svečano otvoriti Veleučilište "Lavoslav Ružička" koje počinje s radom u tri usmjerenja: upravno-pravni, fizioterapija i trgovina, u obnovljenoj zgradi palače "Jirkovsky" u Vukovaru, (Županijska ulica 50, 11,20 sati). U Vladinu izaslanstvu bit će potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministri Božo Biškupić i Dragan Primorac.

ZAGREB - Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav razmotrit će prijedlog za davanje vjerodostojnog tumačenja članka 9. iz zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, dvorana "Ivana Mažuranića", 11 sati).

ZAGREB - Odbor za zakonodavstvo Hrvatskog sabora na opširnom dnevnom redu, uz ostalo, ima prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu za projekt socijalnog i gospodarskog oporavka između RH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj s konačnim prijedlogom zakona, prijedlog zakona o izmjeni zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije s konačnim prijedlogom, prijedlog odluke o dodjeli jednokratne pomoći gradovima i općinama za djelomično ublažavanje posljedica štete od oluje i bure iz 2004. te mraza i snijega iz veljače 2005., (Hrvatski sabor, dvorana "Ante Starčevića", 12 sati).

ZAGREB - Na sjednici saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije bit će izvješće o radu HRT-a i provedbi programskih načela i obveza od lipnja 2004. do srpnja 2005. i izvješće ravnateljstva HRT-a o poslovanju u 2004. te prijedlog zakona o elektroničkom dokumentu, (Hrvatski sabor, dvorana "Stjepana Radića", 12 sati).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za pravosuđe, (Hrvatski sabor, dvorana "Eugena Kvaternika", 15 sati).

ZAGREB - Međunarodni sajam zaštite osoba i imovine "Interprotex" na Zagrebačkom velesajmu svečano će otvoriti ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin. MUP će se, kao pokrovitelj tog sajma, predstaviti i na ukupno 200 četvornih metara izložbenog prostora gdje će posjetitelji moći vidjeti prikaz rada novog Informativnog centra za prevenciju te dio štanda namijenjen prometnoj policiji, policijskoj akademiji, Centru za kriminalistička vještačenja itd, (ZV, 11 sati).

Od 27. do 30. rujna, uz Interprotex, će se na ZV-u održati i "Emat", Međunarodni sajam zaštite okoliša, ekotehnologija i komunalne opreme.

ZAGREB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka i član predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Božidar Kalmeta govorit će na redovitoj konferenciji za novinare HDZ-a, (prostorije HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4, 12 sati).

ZAGREB - Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Ivica Račan će na konferenciji za novinare izložiti nove političke inicijative SDP-a, (sjedište SDP-a, Iblerov trg 9, 13 sati).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti riječi o prijedlogu programa razvoja i revitalizacije zadrugarstva prema standardima Europske unije, (prosotrije HSU-a, Frankopanska 7, 10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje 1. sveska velike nacionalne monografije "Hrvatska pisana kultura" - Izbor djela pisanih latinicom, glagoljicom i ćirilicom od VIII. do XXI. stoljeća bit će u palači Matice hrvatske. Autori prvog sveska, koji obuhvaća razdoblje od VIII. do XVII. stoljeća, su dr. Josip Bratulić i prof. Stjepan Damjanović, (Strossmayerov trg 4, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙