FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska ostaje bez Gauloisesa i Gitanesa

LILLE, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Francuska će izgubiti svoje slavnemarke cigareta Gauloises i Gitanes: tamna ili crna cigareta, nekadakraljica francuskog tržišta, neće se više proizvoditi nakondefinitivnog zatvaranja tvornice Altadis ovog tjedna u Lilleu, nasjeveru zemlje.
LILLE, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Francuska će izgubiti svoje slavne marke cigareta Gauloises i Gitanes: tamna ili crna cigareta, nekada kraljica francuskog tržišta, neće se više proizvoditi nakon definitivnog zatvaranja tvornice Altadis ovog tjedna u Lilleu, na sjeveru zemlje.

Tamna ili crna cigareta karakterizira se time što sadrži značajne količine tamnih duhana. Ima više tipova tamne cigarete, ovisno o sastavu mješavine. Ova cigareta dominirala je u Francuskoj, Španjolskoj, mnogim zemljama frankofonskog područja u Africi i Aziji, te u nekim zemljama Južne Amerike. Gauloises i Gitanes bile su poznate marke ovog tipa.

Tvornica u Lilleu zapošljavala je 541 osobu 2003. godine. Odatle su izlazile Gauloises i Gitanes do konačnog prekida proizvodnje. Tvornica je svake godine proizvodila 12 milijardi tamnih cigareta, na ukupnu proizvodnju od 19 milijardi cigareta.

No, uprava francusko-španjolske duhanske tvrtke Altadis odlučila je premjestiti aktivnost "što je bliže moguće potrošaču", to jest u Alicante u Španjolskoj.

Altadis iz Lillea trebao bi se srušiti, a dio strojeva premjestiti u ostale podružnice u Francuskoj, Španjolskoj, Rusiji, Poljskoj i Maroku, priopćeno je iz uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙