FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrokemija: dovoljno gnojiva za jesensku sjetvu

KUTINA, 26. rujna 2005. (Hina) - Kutinska Petrokemija spremna jeisporučiti sve tražene količine gnojiva za jesensku sjetvu, a pri tomće 120.000 tona planiranih količina gnojiva prvenstveno biti usmjerenoza potrebe domaće poljoprivrede.
KUTINA, 26. rujna 2005. (Hina) - Kutinska Petrokemija spremna je isporučiti sve tražene količine gnojiva za jesensku sjetvu, a pri tom će 120.000 tona planiranih količina gnojiva prvenstveno biti usmjereno za potrebe domaće poljoprivrede.

To je na današnjoj konferenciji za novinare rekao predsjednik Uprave Petrokemije Boris Mesarić.

Na snazi ostaju snižene cijene gnojiva iz proljeća, pri čemu je iz kutinske tvornice napominju da Petrokemija cijene nije povećavala od 2002. godine.

Praktički to znači da je gnojidba, posebno jer je cijena najtraženijeg NPK-a gnojiva smanjena za 7 posto, po hektaru jeftinija za 4 posto u odnosu na prošlogodišnju jesen. Što više, ako se gnojivo otprema na paletama ono je i 7 posto jeftinije.

Dakle, neutemeljeno je da se u paketu poskupljenja za jesensku sjetvu spominje i gnojivo, kazao je član Uprave Nedjeljko Klopček.

U osam ovogodišnjih mjeseci isporučeno je 7,4 posto gnojiva više nego u istom lanjskom razdoblju. Pritom je za 25.000 tona povećana otprema NPK-a gnojiva.

Petrokemija se tijekom ljetnih mjeseci remontnim radovima i ulaganjima u obnovu postrojenja potpuno tehničko-tehnološki pripremila za opskrbu tržišta, rečeno je.

Ono što će koncem godine opteretiti poslovanje Petrokemije sigurno je i dalje neriješena opskrba plinom, upozoravanju iz Petrokemije. No, dodaju da to nikako neće utjecati na isporuke domaćim potrošačima. Za hrvatske njive, i pod cijenu smanjenog izvoza (Petrokemija je 9. hrvatski izvoznik), bit će dovoljno gnojiva, poručuju iz Kutine.

(Hina) dpas

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙