FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švicarci na referendumu za otvaranje tržišta rada novim Europljanima

ŽENEVA, 25. rujna 2005. (Hina/AFP) - Švicarci su na referendumu unedjelju pristali otvoriti svoje tržište rada radnicima iz deset novihzemalja članica Europske unije, izbjegavajući time moguću krizu uodnosima s Bruxellesom, pokazali su preliminarni rezultati institutaGfs.
ŽENEVA, 25. rujna 2005. (Hina/AFP) - Švicarci su na referendumu u nedjelju pristali otvoriti svoje tržište rada radnicima iz deset novih zemalja članica Europske unije, izbjegavajući time moguću krizu u odnosima s Bruxellesom, pokazali su preliminarni rezultati instituta Gfs.

Prema službenim rezultatima koji se odnose na 12 od 26 švicarskih kantona, "da" je pobijedio u devet kantona s većinom između 51 i 65 posto.

To glasovanje se odlučuje dvostrukom većinom glasača među 4,8 milijuna birača, iz 26 kantona.

Cilj tog glasovanja bio je proširiti na deset novih članica EU-a sporazum o slobodnom kretanju osoba koji je Švicarska potpisala s Bruxellesom. Taj je sporazum s petnaest starih članica EU-a stupio na snagu 2002. godine.

Proširenje sporazuma na Europu 25-orice trebalo bi omogućiti državljanima deset novih zemalja članica da se lakše nastane i rade u Švicarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙