FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: ove godine kućama se vratilo 400.000 Afganistanaca

ŽENEVA, 23. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Više od 400.000 afganistanskihizbjeglica, od kojih su mnogi dvadeset godina izbivali iz zemlje,vratilo se ove godine svojim kućama u sklopu programa Ujedinjenihnaroda, objavio je u petak glasnogovornik UN-a.
ŽENEVA, 23. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Više od 400.000 afganistanskih izbjeglica, od kojih su mnogi dvadeset godina izbivali iz zemlje, vratilo se ove godine svojim kućama u sklopu programa Ujedinjenih naroda, objavio je u petak glasnogovornik UN-a.

Ron Redmond, glasnogovornik UN-ovog Visokog povjerenstva za izbjeglice (UNHCR) izjavio je da je broj povratnika od početka provedbe programa 2002. godine dosegao 4.2 milijuna, većinom iz Irana i Pakistana.

Redmomd je objasnio da se povratak izbjeglica intenzivirao nakon odluke pakistanskih vlasti o zatvaranju izbjegličkih logora u plemenskim područjima uz granicu s Afganistanom.

Po njegovim riječima, postoje naznake da se u Pakistanu nalazi još tri milijuna, a u Iranu oko 900.000 afganistanskih izbjeglica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙