FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švicarska Nigeriji vraća novac koji je opljačkao Abacha

ŽENEVA, 9. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Švicarska će u Nigerijuprebaciti 290 milijuna dolara koje je opljačkao i u Švicarskojpohranio bivši vojni diktator Nigerije Sani Abacha, izjavili sušvicarski dužnosnici u petak.
ŽENEVA, 9. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Švicarska će u Nigeriju prebaciti 290 milijuna dolara koje je opljačkao i u Švicarskoj pohranio bivši vojni diktator Nigerije Sani Abacha, izjavili su švicarski dužnosnici u petak.

Nalogom za prebacivanje novca preko bazelske Banke za međunarodna poravnanja (BIS) Nigeriji je sveukupno vraćeno 490 milijuna dolara, od 700 milijuna koje je Abache sakrio na računima u Švicarskoj.

"Potvrđujem da smo BIS-u dali nalog za transfer", izjavio je agenciji Reuters Livio Zanolari, glasnogovornik švicarske federalne policije i pravosuđa. Svjetska banka će nadzirati korištenje tih sredstava po dogovoru postignutom prošlog tjedna, dodao je Zanolari.

Švicarska je prije godinu dana pristala vratiti novac za koji se utvrdilo da pripada Abachi koji je umro 1998. godine, a švicarski vrhovni sud je u veljači odbacio pokušaj Abachine obitelji da zaustavi transfer.

Vjeruje se da je Abacha sveukupno opljačkao najmanje 3 milijarde dolara tijekom svoje petogodišnje vladavine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙