FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HROK: počinje izrada registra obveza po kreditima

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski registar obveza po kreditimad.o.o. (HROK) i konzorcij vodećeg svjetskog i europskog registra TransUnion-CRIF Decision Solution (TUC), nakon potpisivanja konačne verzijeugovora, trodnevnim radnim skupom obilježili su početak izraderegistra, objavili su danas iz HROK-a.
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski registar obveza po kreditima d.o.o. (HROK) i konzorcij vodećeg svjetskog i europskog registra Trans Union-CRIF Decision Solution (TUC), nakon potpisivanja konačne verzije ugovora, trodnevnim radnim skupom obilježili su početak izrade registra, objavili su danas iz HROK-a.

Na skupu su, osim predstavnika hrvatskih banaka osnivača, sudjelovala i oba direktora konzorcija TUC Larry Howell i Fabrizio Fraboni, inače potpredsjednici svojih kompanija za međunarodne aktivnosti i John Nekus, međunarodni direktor informatike Trans Uniona, glavni voditelj projekta Francis Louie.

Konzorcij TUC, kako je objavljeno, pustio je ovih dana u rad i kreditni registar u Rusiji, kojeg podržava 160 najvećih ruskih banaka.

Posebna se pozornost, navodi se u priopćenju HROK-a, posvetila postizanju visoke razine sigurnosti i zaštite osobnih podataka.

Pokrenuta je inicijativa za izradu Zakona o registru u suradnji s Hrvatskom udrugom banaka (HUB), Svjetskom bankom, Hrvatskom narodnom bankom (HNB), te ostalim mjerodavnim državnim institucijama RH.

Početak rada Hrvatskog registra obveza po kreditima d.o.o. (HROK) planiran je za sredinu iduće godine što bi za rezultat prvenstveno trebalo donijeti prednosti potrošačima, omogućiti bolje upravljanje rizicima banaka i u konačnici doprinijeti razvoju i podizanju standarda kreditnog poslovanja u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Registar obveza po kreditima bit će svojevrsna baza podataka o kreditnim obvezama potrošača (zaduženost, urednost plaćanja, financijska snaga) u svim uključenim bankama, kojima će registar služiti kao temelj za ocjenjivanje kreditne sposobnosti klijenata prilikom novog zaduženja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙