FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba crteža Ljube Ivančića

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Nakon velike izložbe aktova LjubeIvančića koja je prošli tjedan otvorena u Umjetničkom paviljonu, manjidio njegova opusa - crteži - predstavljeni su večeras na izložbi uGaleriji Canvas.
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Nakon velike izložbe aktova Ljube Ivančića koja je prošli tjedan otvorena u Umjetničkom paviljonu, manji dio njegova opusa - crteži - predstavljeni su večeras na izložbi u Galeriji Canvas.

Nekoliko stotina Ivančićevih crteža složeno je u 30-ak tabela, a radi se uglavnom o skicama prema kojima su rađena ulja na platnu, a neke su nastale i nakon tih velikih slika.

Na izložbi su crteži od ranih 50-ih godina do zadnjih godina Ivančićeva djelovanja (1925.-2003.).

Priređivači izložbe Nina Ivančić i Damir Sokić istiću kako su "ova djela vrlo dragocjena jer na tako malom formatu vidimo vrlo visoku umjetnikovu koncentraciju, opservacije koje su danas zaboravljene jer živimo u sasvim drugačijim uvjetima i drugačijem gledanju na svijet".

Na večerašnjoj izložbi crteži malog formata na kojima su portreti i aktovi prvi put su izloženi javnosti. Izložba će biti otvorena do 6. listopada.

Umjetnikova kći također slikarica Nina Ivančić podsjetila je da je obitelj Ivančić donirala Galeriji umjetnina u Splitu donaciju od 50 radova među kojima su slike, skulpture i crteži Ljube Ivančića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙