FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarin postaje sumo šampion

TOKIO , 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Sumo borac Kotooshu, pravim imenovMaljanov Kalojan Stefanov, rođeni Bugarin, mogao bi u nedjelju postatiprvi Europljanin koji će odnijeti pobjedu na sumo turniru u Japanu.
TOKIO , 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Sumo borac Kotooshu, pravim imenov Maljanov Kalojan Stefanov, rođeni Bugarin, mogao bi u nedjelju postati prvi Europljanin koji će odnijeti pobjedu na sumo turniru u Japanu.

22-godišnji Kotooshu do sada je jedini nepobijeđeni "sumotori" na Velikom jesenskom turniru, jednome od šest koliko ih se održava tijekom japanske sezone sumo turnira koja završava u nedjelju.

Tradicionalni sport Zemlje Izlazećeg Sunca pomalo se otvara i prema borcima iz inozemstva - trenutno ih je na popisu Japanske federacije sumo boraca registrirano 59. Među njima je deset Europljana, no osim spomenutog Bugarina do sada nitko od njih nije briljirao svojim nastupom.

"Puno treniram i stalno proučavam tehniku svojih protivnika", rekao je novinarima 204 cm visok i 143 kg težak Kotooshu, kojega su mediji već prozvali "Davidom Beckhamom sumoa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙