FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

BRUXELLES - Europska komisija ponovila je u utorak svoju želju da pregovori o pristupu Turske EU počnu kao što je predviđeno 3. listopada, podsjećajući da je Ankara ispunila uvjete koje su joj postavila 25-orica. Krisztina Nagy, glasnogovornica europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna, rekla je da je "stajalište Komisije vrlo jasno", podsjećajući da su predsjednici država i vlada EU u prosincu 2004., te

ponovno u lipnju ove godine, utvrdili dva uvjeta za otvaranje pregovora: usvajanje serije političko-pravnih reformi i potpisivanje sporazuma o proširenju carinske unije na deset novih članica, među kojima je i Cipar.

DEN HAAG/ZAGREB - Svjedočenje čelnika srpskih radikala Vojislava Šešelja na suđenju Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom nastavljeno je u utorak uz česta upozorenja sudaca da Šešelj iznosi "nagađanja" koja su beskorisna za obranu, da njegov glasni govor ometa rad suda i da se u sudnici ponaša neprimjereno Sudac Patrick Robinson kazao je da Šešelj samo tvrdi da su navodi iz optužnice nevjerojatni, iznoseći uopćene ocjene, bez ikakvih informacija. Robinson je Šešelja upozorio i da ne ustaje kada suci ulaze u sudnicu, kako nalaže praksa i protokol. Dodao je da ako ostane pri takvom ponašanju vijeće može odlučiti da više ne svjedoči. Šešelj je ipak pristao "ustajati ako mu neće prekinuti iskaz".

BERLIN - Njemački kancelar Gerhard Schroeder (Socijaldemokratska stranka Njemačke, SPD) nominiran je za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir, javila je u utorak njemačka agencija DPA. Kako nadalje javlja agencija pozivajući se na "dobro obaviještene krugove" u Oslu, Schroeder zajedno s ostalih 165 osoba i 33 organizacija konkurira za ovogodišnju Nobelovu nagradu. Među kandidatima se, osim Schroedera, nalaze i ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko, bivši američki ministar vanjskih poslova Colin Powell te organizatori Live8 koncerata, Bono i Bob Geldof. Direktor norveškog Nobel instituta Geir Lundestad nije htio ni demantirati niti potvrditi vijest o kandidaturi njemačkog kancelara.

DUBAI - Skupina jordanskog islamista Abu Musab al-Zarqawija preuzela je odgovornost za raketni napad izveden u petak na luku Aqaba na jugu Jordana i susjedno ljetovalište Eilat, u južnom dijelu Izraela. U napadu raketama tipa "kaćuša" u petak ubijen je jordanski vojnik a još je jedan ranjen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙