FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iraku ubijeni novinar i tehničarka s državne televizije

BAGDAD/NEW YORK, 22. rujna 2005. (Hina/Reuters/AP) - Urednik iračkogdnevnog lista al-Safir te djelatnica iračke državne televizijskepostaje al-Iraqiya ubijeni su u dva odvojena napada u sjevernoiračkomgradu Mosulu, objavile su u srijedu tamošnje policijske vlasti.
BAGDAD/NEW YORK, 22. rujna 2005. (Hina/Reuters/AP) - Urednik iračkog dnevnog lista al-Safir te djelatnica iračke državne televizijske postaje al-Iraqiya ubijeni su u dva odvojena napada u sjevernoiračkom gradu Mosulu, objavile su u srijedu tamošnje policijske vlasti.

Firas al-Maadhidi, koji je vodio ured lista al-Safir u Mosulu te bio urednik lokalnog lista al-Masar, je ustrijeljen u utorak navečer, i to sa šest metaka.

Na Ahlam Youssef, tehničarku s državne televizije, te njenog supruga i dijete je pak pucano u srijedu, pri čemu je ona ubijena, a dijete joj je teško ranjeno.

Prema podacima Komiteta za zaštitu novinara (CPJ), al-Maadhidi je treći novinar ubijen u Iraku unazad četiri dana.

Naime, u nedjelju navečer je u Basri otet, a u ponedjeljak pronađen mrtav irački novinar Fakher Haider, koji je radio za New York Times, dok je subotu metkom u glavu ubijen još jedan novinar lista al-Safir, Hind Ismail.

Napade na novinare osudili su i Reporteri bez granica. "Novinari nastavljaju biti omiljene mete u Iraku", objavila je ta organizacija te apelirala na iračke vlasti te koalicijske snage da provedu temeljitu istragu.

Od početka rata u Iraku u ožujku 2003. godine ubijeno je 56 novinara, a prema podacima CPJ-a, dvije trećine ubijenih bili su irački novinari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙