FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrlika: slab povratak Srba

VRLIKA, 21. rujna 2005. (Hina) - U vrlički kraj, gdje je prije rataživjelo nešto manje od 2.000 stanovnika srpske nacionalnosti, do sadase vratilo svega 200 Srba.
VRLIKA, 21. rujna 2005. (Hina) - U vrlički kraj, gdje je prije rata živjelo nešto manje od 2.000 stanovnika srpske nacionalnosti, do sada se vratilo svega 200 Srba.

Tako u najvećem vrličkom naselju Otišiću, u kojem je do prije rata živjelo 1.000 stanovnika isključivo srpske nacionalnosti, trenutno živi 20 staraca.

To selo još nema struju, vodu niti telefon, a u Županijski ured državne uprave pristiglo je 300 zahtjeva za obnovu kuća. Također je stiglo 50 zahtjeva za obnovu kuća u drugim vrličkim selima gdje su živjeli Srbi, kazao je pročelnik za gospodarstvo Grada Vrlike Branko Maras.

Prije rata su u sastavu Vrlike, odnosno bivše općine Sinj, bila i naselja Cetina i Civljane, od kojih je osnovana zasebna općina koja je u sastavu Šibensko - kninske županije.

U ta dva sela živjelo je prije rata 1.000 stanovnika, uglavnom srpske nacionalnosti, a sada u Civljanima, gdje je sjedište općine, ima svega nekoliko obitelji hrvatske nacionalnosti, uključujući i načelnika općine.

U Cetinu se vratilo nešto više od 150 stanovnika srpske nacionalnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙