FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Damir Rovišan priveden na saslušanje kod istražnog suca

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Damir Rovišan, osumnjičeni zapodmetanje eksplozije u Britanskom veleposlanstvu u Zagrebu, privedenje jutros na ispitivanje u Istražni centar Županijskog suda, nakonnoći provedene na kriminalističkoj obradi u policiji.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Damir Rovišan, osumnjičeni za podmetanje eksplozije u Britanskom veleposlanstvu u Zagrebu, priveden je jutros na ispitivanje u Istražni centar Županijskog suda, nakon noći provedene na kriminalističkoj obradi u policiji.

Rovišana su policajci doveli u Sud na Zrinjevcu nešto prije 10 sati. Koliko se moglo vidjeti, s Rovišanom u sobu istražnog suca nije ušao nitko od odvjetnika.

Policija je jučer objavila da im je Rovišan priznao da je samoinicijativno u Veleposlanstvo unio eksplozivnu napravu i aktivirao je, pri čemu je lakše ranjen u nogu.

No, policija nije rekla je li Rovišan to priznanje dao u prisustvu branitelja. Hoće li Rovišan i pred istražnim sucem priznati kazneno djelo ili će se braniti šutnjom, doznat će se nakon ispitivanja koje je počelo nešto iza 10 sati.

Motiv Rovišanovog čina policija jučer nije objasnila niti je rečeno kakvu je to napravu aktivirao u uredu za pošiljke u Britanskom veleposlanstvu u kojem je radio zadnjih četiri godine.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin rekao je jučer da je riječ o osobi iz krim-miljea. Naime, Rovišan je pravomoćno osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog pokušaja razbojstva 1998. godine. Na izdržavanju zatvorske kazne trebao se pojaviti 13. rujna, no kako to nije učinio, zatraženo je njegovo privođenje.

Osim motiva, nejasno je i kako je osoba s kriminalnom prošlošću i pravomoćno osuđena mogla raditi u veleposlanstvu. U Britanskom veleposlanstvu o tome zasada ne žele govoriti.

HTV je sinoć u središnjem Dnevniku objavio, ne navodeći izvor, kako im je potvrđeno da Britansko veleposlanstvo nije od hrvatske policije tražilo sigurnosnu provjeru Rovišana kada su ga zaposlili.

Njegova majka Vesna Rovišan jučer u kasnim poslijepodnevnim satima došla je pred Sud na Zrinjevcu tražeći sina. Kazala je kako je za njegov navodni zločin doznala od novinara te da se ni policija niti sin nisu javili.

"Ako je istina to što policija tvrdi, sigurna sam da je mog sina na to netko nagovorio", kratko je izjavila vidno potresena Rovišanova majka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙