FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Galić: Bilo je prijestupa u promidžbenom oglašavanju

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Ravnatelj Hrvatske radiotelevizije(HRT) Mirko Galić priznao je danas da je HTV prekršio zakonsku odredbuo vremenskom ograničenju oglašavanja promidžbenih poruka, no naglasioje da namjera nije bila priskrbiti dodatne prihode.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Mirko Galić priznao je danas da je HTV prekršio zakonsku odredbu o vremenskom ograničenju oglašavanja promidžbenih poruka, no naglasio je da namjera nije bila priskrbiti dodatne prihode.

RTL televizija u srpnju je podnijela tužbu protiv HRT-a, tereteći HTV da je samo u prvih šest ovogodišnjih mjeseci na oba svoja programa prekršila zakon najmanje 593 puta.

Ravnatelj HRT pojasnio je danas na sjednici Programskog vijeća HRT-a da je do prijestupa dolazilo jer je Dnevnik ponekad trajao dulje, pa bi marketinški fond predviđen za oglašavanje od 19 do 20 sati ušao u fond od 20 do 21 sat.

Galić je rekao da od svih primjedbi konkurencije to sve što prihvaća te da kršenja zakona više nema.

Vijeće nije donijelo nikakav stav niti zaključak o Galićevom izvješću i promidžbi na HTV-u, već je to odgodilo za iduću sjednicu. Zbog jednog suzdržanog glasa nije usvojen prijedlog da se prihvati obrazloženje ravnatelja HRT-a, uz obvezu da se poduzmu sve mjere da HRT poštuje zakon.

Vijeće je prihvatilo prijedlog programskog usmjerenja HTV-a za idućih devet mjeseci, uz primjedbu da redakcija kulture nije dobro osmislila koncept pa se ne vidi kakav će biti njezin program.

U informativnom djelu promjene će doživjeti regionalni program koji će biti spoj Hrvatske danas i županijskih panorama. Vezano uz prijenos saborskih sjednica planira se smanjiti broj izravnih prijenosa i početi s proizvodnjom emisija o radu Sabora.

Planirane su i neke nove emisije, poput 'Vijesti iz znanosti', TV dvoboja 'Puni krug' Dubravka Merlića, magazina 'Nedjeljom popodne', "Europskog magazina" i "Potrošačkog koda".

Vijeće je na sjednici prihvatilo i izviješće o provedbi programskih usmjerenja Hrvatskog radija i HTV-a te primilo na znanje izviješće o poslovanju HRT-a.

Podnoseći izviješće o poslovanju, Galić je ustvrdio da su u prvih ovogodišnjih šest mjeseci nastavili rasti prihodi ali da još brže rastu rashodi. Pritom nije rekao o kojim je ukupno iznosima riječ.

Kazao je da je poduzet niz mjera kako bi se rashodi u ovoj godini sveli na prošlogodišnju razinu. Najavio je da će se u ovoj godini u proces modernizacije uložiti 140 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙