FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 20. rujna

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 20. rujna.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 20. rujna.

ZAGREB - Vijeće za nadzor sigurnosnih službi održat će prezentaciju i podijelit će zbornik radova s međunarodne konferencije "Izgradnja sustavnoga pristupa borbi protiv terorizma". Na skupu će se sažeti što je učinjeno u pogledu poruka i poticaja s te konferencije te najaviti novi tematski okviri za buduće skupove i konferencije slične tematike. (8,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, Mala vijećnica - dvorana Josipa Šokčevića).

ZAGREB - Sjednice odbora Hrvatskoga sabora. (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

- Odbor za zakonodavstvo. (12 sati, dvorana Josipa Jelačića).

- Odbor za financije i državni proračun. (14 sati, dvorana Eugena Kvaternika).

ZAGREB - Sjednica Mandatno-imunitetnoga povjerenstva Hrvatskoga sabora. Na dnevnome redu 18. sjednice bit će rasprava o prestanku mirovanja zastupničkoga mandata Ivice Maštruka i prestanku zastupničkoga mandata zamjenika zastupnika Željka Kurtova. (16 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Stjepana Radića).

OSIJEK/ĐAKOVO - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranaka Kosor otkrit će, s predstavnikom obitelji ekshumiranih hrvatskih branitelja i civila, spomen-obilježje na mjestu masovne grobnice troje žrtava i pojedinačnih grobnica dvoje žrtava iz Domovinskoga rata na farmi "Orlovnjak" u Orlovnjaku. ( 11 sati).

- Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranaka Kosor uručit će u Đakovu ugovor o darovanju kuće 100-postotnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu I. skupine Matku Jeleču. (11 sati, Dravska 18/a).

SOPJE - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković otvorit će prvu farmu koja je izgrađena i puštena u funkciju kreditnom linijom u okviru Operativnoga programa govedarske proizvodnje. Investitor toga projekta je Obiteljsko gospodarstvo Njari Joze iz Sopja a riječ je investiciji vrijednoj dva i pol milijuna kuna iz kreditnih sredstava HBOR-a i dijela vlastitih sredstava. Farma je kapaciteta za 50 mliječnih krava, 12 krava u suhostaju i 50 komada teladi. (12 sati, Obiteljsko gospodarstvo Njari Joze, Josipa Kozarca 47).

ZAGREB - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić posjetit će Klinički bolnički centar Zagreb u povodu obilježavanja Nacionalnoga dana darivanja i presađivanja organa. S tim u vezi, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priprema kampanju podizanja transplantacijske svijesti "Novi život na dar" kako bi javnost upoznali s metodom presađivanja organa te ukazali na važnost darivanja organa poslije smrti u svrhu liječenja. (13 sati, Kišpatićeva 12, Zavod za dijalizu - zelena zgrada).

ZAGREB - Proslava 15. obljetnice Royal mirovinskoga osiguranja d.d. koje je utemeljilo dokup mirovina na izvorno hrvatski način. Skup će otvoriti predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, a proslavi će nazočiti i na njoj prigodno govoriti premijer Ivo Sanader. (12 sati, Hrvatska gospodarska komora, Vijećnica, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na kojoj će govoriti član Predsjedništva HDZ-a ministar financija Ivan Šuker. (12 sati, prostorije HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Sjednica Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT) na kojoj će biti riječi i o programskom usmjerenju HRT-a od 26. rujna 2005. do 30. lipnja 2006. te o izvješću o provedbi programskih usmjerenja Hrvatskoga radija i Hrvatske televizije. (10 sati, Dom HRT-a, Prisavlje 3).

ZAGREB - Konferencija za novinare nakon sjednice Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) na kojoj će biti i ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić. (15 sati, prostorije HZZO-a , Margaretska 3).

ZAGREB - Konferencija za novinare Gradskoga poglavarstva Grada Zagreba u povodu obilježavanja "Europskoga tjedna pokretljivosti - Dan bez automobila". Svjetski dan bez automobila obilježava se 22. rujna, (10 sati, Gradsko poglavarstvo, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu održavanja Prvog natjecanja za stipendije mladim hrvatskim pjevačima što će se održati od 27. rujna do 1. listopada. (13 sati, foyer Hrvatskoga narodnog kazalište, Trg maršala Tita 15).

Dežurni urednici:

prijepodne -Srebrenka Parlov

poslijepodne - Damir Margetić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙