FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Zagrebačka policija i djelatnici britanskog veleposlanstva u Zagrebu nastavljaju istragu o jučerašnjoj eksploziji u tom veleposlanstvu, a još uvijek nije utvrđeno o kakvoj eksplozivnoj napravi je riječ, doznaje se u MUP-u. "Dok se ne završe vještačenja ne možemo sa sigurnošću reći o kakvoj vrsti eksploziva i eksplozivnoj napravi je riječ", rekao je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. U britanskom veleposlanstvu danas nisu željeli reći ništa novo. U MUP-u kažu da će ponovno razgovarati i s 26-godišnjim službenikom veleposlanstva, hrvatskim državljaninom kojemu je u eksploziji lakše ozlijeđena lijeva potkoljenica.

ZAGREB - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi započelo je u suradnji s Europskom komisijom izradu Zajedničkog memoranduma o socijalnom uključivanju, kao jednog od dokumenata koje Hrvatske treba donijeti u području zapošljavanja i borbe protiv socijalne isključivosti u sklopu Predpristupnog programa EU. Tim povodom ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić otvorio je danas u Zagrebu stručnu konferenciju na kojoj će osim prikaza sadašnjeg stanja u borbi protiv siromaštva i socijalne isključivosti biti osmišeljene buduće aktivnosti koje će Hrvatska provoditi u skladu s ciljevima EU. Na skupu sudjeluju i predstavnici Europske komisije.

ZAGREB - Sindikat policije Hrvatske (SPH) pozdravio je danas prijedlog izmjena Kaznenog zakona (KZ) po kojemu bi se ubojstvo ili nasilje nad policajcem kažnjavalo dugotrajnim zatvorom od 10 do 40 godina. Ministarstvo pravosuđa jučer je predstavilo izmjene i dopune KZ-a prema kojima bi se ubojstvo policajca na dužnosti kažnjavalo dugotrajnim zatvorom. SPH u priopćenju zahvaljuje i medijima koji su pomogli u "senzibiliziranju hrvatske javnosti glede teškog stanja i velike ugroženosti u svakodnevnom radu pripadnika MUP-a" te poziva saborske zastupnike da podrže predložene izmjene zakona.

ZAGREB - Nekoliko tisuća hrvatskih vjernika hodočastit će 24. rujna u slovensko marijansko svetište Brezje, četrdesetak kilometara od Ljubljane. Predsjednik Organizacijskog odbora hodočašća msgr. Vjekoslav Huzjak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije danas je izjavio da je to uzvratno hodočašće hrvatskih vjernika u Sloveniju nakon dvije godine kad je u rujnu 2003. tri tisuće slovenskih vjernika hodočastilo u hrvatsko nacionalno marijansko svetište u Mariju Bistricu. Hodoščašće se održava pod geslom "Zajednička nas vjera povezuje".

ZAGREB - Sutra počinje isplata dječjeg doplatka za kolovoz, priopćio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Doplatak će dobiti 240.831 korisnik za 462.068 djece, za što će biti potrebno izdvojiti 122.133,535 kuna.

ZAGREB - U povodu Europskog tjedna kretanja, grad Zagreb će u četvrtak, 22. rujna, zatvaranjem centra grada za promet motornim vozilima obilježiti "Dan bez automobila" i time promovirati zdraviji način kretanja i očuvanje okoliša. Zona zabrane prometa, koja će trajati od 8 do 20 sati, omeđena je, najavio je na konferenciji za novinare Stipan Matoš, pomoćnik pročelnika u Uredu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.I ZET se priključio akciji "Dana bez automobila" te u četvrtak nudi besplatan prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom.

VRLIKA - Na vrličkom području, gdje je voćarstvo jedna od glavnih grana privređivanja, ove će se godine ubrati više od 60 tona jabuke. Berba je već počela, a urod je iznadprosječan. Pročelnik za gospodarstvo Vrlike Branko Maras kaže kako neće biti problema s plasmanom koji se najviše realizira putem zadruge u koju su učlanjeni svi vrlički voćari i koji su izgradili i hladnjaču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙