FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Danas": Del Ponte krajem rujna u Beogradu

BEOGRAD,20. rujna(Hina) - Glavna tužiteljica tribunala za ratne zločineu Den Haagu (ICTY) Carla del Ponte najavila je posjet Beogradu 29. i30 rujna, piše u utorak beogradski dnevnik "Danas", dodajući riječinjene glasnogovornice Florance Hartmann kako "izgleda da posjet nećebiti kurtoazan kako se očekivalo, već će ipak biti radni".
BEOGRAD,20. rujna(Hina) - Glavna tužiteljica tribunala za ratne zločine u Den Haagu (ICTY) Carla del Ponte najavila je posjet Beogradu 29. i 30 rujna, piše u utorak beogradski dnevnik "Danas", dodajući riječi njene glasnogovornice Florance Hartmann kako "izgleda da posjet neće biti kurtoazan kako se očekivalo, već će ipak biti radni".

Po riječima Hartmann, glavna haška tužiteljica dobila je, tijekom prošlog posjeta Beogradu 2. lipnja, od dužnosnika Vlade Srbije obećanje da će njen idući posjet biti kutoazan, da se na uhićenju vojnog vođe pobunjenih Srba u Bosni generala Ratka Mladića aktivno radi i da bi on do 5. listopada trebao biti u Den Haagu. Obećanje je dato u vladi Srbije, ali tko je od tadašnjih sugovornika to rekao Hartmann nije željela navesti.

Carla del Ponte će posjetiti Srbiju i Crnu Goru i Hrvatsku, odnosno države u kojima se većinu vremena kriju preostali haaški optuženici, rekao je Hartmann za "Danas".

"Ratko Mladić se većinom krije u Srbiji, Radovan Karadžić u Srbiji i Crnoj Gori. Vlastimir Đorđević je u Rusiji, a Zdravko Tolimir, Goran Hadžić i Stojan Župljanin u Srbiji. Radi se na tome da Hrvatska izruči generala Gotovinu," kazala je glasnogovornica haaške tužiteljice.

"Danas" piše kako je Hartman bila kategorična govoreći o tome gdje se kriju optuženici "navodeći saznanja o boravku sedmorice haških optuženika".

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙