FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanci troše milijarde funta na nepotrebne stvari

LONDON, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Od tostera preko električnog nožaili saune za lice, Britanci tijekom života troše milijarde funta nastvari koje ne koriste, prema istraživanju objavljenom u ponedjeljak.
LONDON, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Od tostera preko električnog noža ili saune za lice, Britanci tijekom života troše milijarde funta na stvari koje ne koriste, prema istraživanju objavljenom u ponedjeljak.

U istraživanju koje je naručio osiguravatelj Esure, ocjenjuje se da Britanci tijekom svojeg životnog vijeka zajedno potroše 9,4 milijarde funta (13,70 milijarda eura) na predmete koje ne rabe.

Na vrhu ljestvice nerabljenih predmeta je toster za zagrijavanje sendviča. Naime, 45 posto odraslih Britanaca (21,51 milijun ljudi) kaže da posjeduju toster koji nikad ne koriste.

Na drugom su mjestu vage, kojih više od 14 milijuna leži po zidnim ormarima, a zatim aparati za kavu (također 14 milijuna). Prašinu skuplja i 10 milijuna električnih noževa, gotovo isto toliko električnih otvarača za konzerve (šesto mjesto na ljestvici nekorištenih predmeta), aparat za pečenje kruha (sedmo mjesto), ili mini-saune za lice (na desetom mjestu).

Istraživanje je proveo institut ICM 17. i 18. kolovoza na temelju intervjua s 1.015 ispitanika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙