FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 20. rujna 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti izHrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 20. rujna 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader ponovio je sinoć da je eksplozija u Britanskom veleposlanstvu u Zagrebu usmjerena na to da praktički uspori put Hrvatske prema EU, istaknuvši da je Hrvatska sigurna i stabilna zemlja te da mjerodavne službe čine sve kako bi otkrile počinitelje toga terorističkog čina. U razgovoru za Dnevnik HRT-a premijer je na pitanje voditelja rekao da je napad na Veleposlanstvo teroristički čin, ali da nije međunarodni terorizam ako se on promatra u kontekstu onoga što danas, a nakon napada na New York, nazivamo međunarodnim terorizmom. Opetovano izrazivši žaljenje zbog eksplozije, u kojoj je jučer ujutro ozlijeđena jedna osoba, premijer je rekao da taj teroristički čin treba promatrati i s obzirom na činjenicu da je riječ o veleposlanstvu zemlje koja sada predsjeda EU-om te da se dogodio u trenutku kad Hrvatska očekuje pomak u odluci EU-a hoće li Hrvatska početi pregovore ili ne.

DUBROVNIK - Skupština Dubrovačko-neretvanske županije prekinuta je sinoć nešto poslije 23 sata nakon intervencije policije i zaštitara. Sjednicu je prekinuo predsjednik skupštine Nikola Obuljen koji nije mogao osigurati nesmetani rad, jer su ga u tome verbalno i fizički onemogućavali oporbeni vijećnici SDP-a, HSS-a i Nezavisne liste Stipe Gabrića Jamba, a na kraju je morala intervenirati i policija i zaštitari kako bi se izbjegao veći izgred. Sjednica koja je započela u 12 sati pretvorena je raspravu o mandatu jednog vijećnika, jer je oporba ustvrdila da ima 21 vijećnika nakon što je Mišo Veraja iz HSP-a prešao Nezavisnoj listi Stipe Gabrića Jamba. No, u HSP-u tvrde da je Veraja 15. ovog mjeseca podnio ostavku na mjesto županijskog vijećnika, pa je njegovo mjesto jučer izabran novi vijećnik HSP-a Milivoj Barbir, koji je i službenu prisegnuo. Tvrdnju HSP-a potvrdio je i predsjednik Mandatnog odbora Ivica Martić.

ŠIBENIK - Svečanim programom sinoć je u šibenskom gradskom predjelu Crnici otvoren suvremeno opremljen zimski bazen dimenzija 25 x 33 metara, koji je osposobljen za sva međunarodna natjecanja u plivanju i vaterpolu, a osim tribina za oko 500 gledatelja ima i niz sportsko rekreacijskih sadržaja. Bazen je otvorila šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić i u ime Gradskog poglavarstva predala ga na korištenje sportašima, ali i svim građanima Šibenika.

ZAGREB - "Kalamota - otok znanja" naziv je izložbe fotografija istaknute umjetničke fotografkinje Višnje Serdar koja je sinoć otvorena u Europskom domu u Zagrebu. Izložba obuhvaća 80-ak fotografija što ih je autorica snimila u proljeće ove godine, nastojeći upozoriti na ljepotu tog otočnog bisera nadomak Dubrovnika. Osim uobičajena kataloga izložbu prati knjižica o životu otoka koji je, kako se navodi, od davnina bio mjesto na kojem su ljudi sve stvorili vlastitim radom - od pomoraca, koraljara, brodograditelja, ribara i težaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙