FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 21. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 21. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Hrvatske vode uspostavile su mjere pripremnog stanja obrane od poplave za Zagrebačku županiju jer je kod vodomjerne postaje Jesenica u 14 sati izmjeren vodostaj Save plus 217 centimetara, s tendencijom daljnjeg rasta, izvijestio je Državni centar 112. Redovite mjere obrane od poplave proglašavaju se kod vodostaja plus 300 centimetara kod Jesenica, a plus 350 kod Zagreba.

ŽUPANJA - Nekoliko konjogojskih udruga iz Slavonije nastupilo je danas na hipodromu Velike livade u Županji na manifestaciji pod nazivom "Oj dorati" i Memorijalu Ivana Balentovića Mašinoga". Manifestaciju je, u nazočnosti predstavnika političkog, gospodarskog i kulturnog života Vukovarsko-srijemske županije, otvorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Krmek. Tom je prigodom istaknuo važnost njegovanja i očuvanja tradicije uzgoja konja, posebice lipicanaca u tom kraju.

SINJ - Pred više od 1500 gledatelja danas poslijepodne u Brnazama kraj Sinja održana je jubilarna 50. dječja alka Vučkovića. U natjecanjima je sudjelovalo 25 alkarića, od tri do 10 godina, a najuspješniji je bio devetgodišnji Jedva s devet osvojenih bodova, pogodivši u tri sride. Njega je vojvoda Maći proglasio slavodobitnikom i uručio mu darove te na koplje privezao plamenac hrvatsku trobojnicu. Dječja alka Vučkovića održava se po pravilima Sinjske alke, osim što dječaci isključivo prezimena Vučković, u odorama što su im šivale njihove majke i bake, nemaju konje i nastupaju pod nadimcima.

ĐAKOVO - U povodu 33. godišnjice smrti patera Zorislava Lajoša u njegovu rodnom selu Širokom Polju, blizu Đakova, danas je održan tribina o tom svestranom franjevcu, pokretaču i prvom glavnom uredniku Glasa Koncila. U ime domaćina o pateru Lajošu govorio je Frok Zefiq, župnik župe Vuke, te fra Bonaventura Duda i fra Emanuel Hoško. Fra Emanuel je tom prigodom istaknuo njegov odgojiteljski i prevoditeljski rad, zasluge na osnutku Katehetskoga izdavačkog centra i prevođenje Biblije mladih na hrvatski, slovenski, mađarski i srpski jezik i pripremu poljskog izdanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙