FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alexander izrazio zabrinutost zbog eksplozije u veleposlanstvu u Zagrebu

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Britanski ministar za Europu DouglasAlexander izrazio je duboku zabrinutost zbog eksplozije koja je uponedjeljak ujutro odjeknula u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu,zahvalivši hrvatskim vlastima na brzoj reakciji i najavivši bliskusuradnju u istrazi, priopćeno je u ponedjeljak iz veleposlanstvaVelike Britanije u RH.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Britanski ministar za Europu Douglas Alexander izrazio je duboku zabrinutost zbog eksplozije koja je u ponedjeljak ujutro odjeknula u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu, zahvalivši hrvatskim vlastima na brzoj reakciji i najavivši blisku suradnju u istrazi, priopćeno je u ponedjeljak iz veleposlanstva Velike Britanije u RH.

"Duboko sam zabrinut zbog eksplozivne naprave koja je jutros detonirana u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu, u kojoj je ranjen pripadnik sigurnosnog osoblja. Na sreću, njegove ozljede nisu teže naravi", rekao je Alexander u New Yorku.

"Sigurnost naših djelatnika od najveće je važnosti. Ne znamo tko je podmetnuo eksplozivnu napravu i o tome u ovom trenutku ne želimo nagađati. Usko ćemo surađivati s hrvatskim vlastima u njihovu nastojanju da identificiraju odgovorne za napad i izvedu ih pred sud. Zahvalni smo im na brzoj reakciji na jutrošnji incident", prenose se u priopćenju ministrove riječi.

U priopćenju se dalje navodi kako je Alexander rekao da se razmatraju upute britanskim građanima za putovanja u inozemstvo, najavivši za utorak normalno funkcioniranje veleposlanstva i konzulata Velike Britanije u Zagrebu, koji su u ponedjeljak bili zatvoreni za građane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙