FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U lipnju nastavak pada građevinskih radova

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Nastavlja se višemjesečni trendsmanjenja fizičkog obima građevinskih radova u Hrvatskoj.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Nastavlja se višemjesečni trend smanjenja fizičkog obima građevinskih radova u Hrvatskoj.

Tako su građevinski radovi u lipnju ove godine bili manji za 3,6 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Istodobno su građevinski radovi u razdoblju od siječnja do lipnja 2005. manji za 6 posto u usporedbi s radovima u razdoblju od siječnja do lipnja 2004.

Tendencija smanjenja građevinskih radova započela je u srpnju prošle godine, tako da se već dvanaesti mjeseci zaredom bilježi pad fizičkog obujma građevinskih radova.

U lipnju 2005. prema vrstama građevina, na zgradama je odrađeno 43,3 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 56,7 posto.

Prema vrsti gradnje, na novim građevinama odrađeno je 57,4 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 42,6 posto.

Slično je i ukupno za prvih šest mjeseci - u novogradnji je odrađeno 57,3 posto od ukupnih sati rada, a na ostalim radovima 42,7 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙