FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi šumski požari u Portugalu

LISABON, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Portugalski vatrogasci borili suse u nedjelju sa šest šumskih požara u središtu i na istoku zemlje, odkojih neki prijete i naseljima, zbog čega su zatvorene prometnice,doznaje se od spasilačkih služba.
LISABON, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Portugalski vatrogasci borili su se u nedjelju sa šest šumskih požara u središtu i na istoku zemlje, od kojih neki prijete i naseljima, zbog čega su zatvorene prometnice, doznaje se od spasilačkih služba.

Gotovo 400 spasilaca sa stotinu vozila bilo je mobilizirano u požarima čijem je širenju pomogao vjetar u šest portugalskih pokrajina na sjeveru i u središtu zemlje: Aveiro, Castelo Branco, Guarda, Oporto, Vila Real i Viseu.

Najveći je požar zahvatio područje nadomak grada Agueda, u pokrajini Averio, gdje se 150 gasitelja bori s vatrenom stihijom.

Portugal je ove godine pogodila najteža suša nakon 1945., s nizom požara koji su opustošili 240.000 hektara raslinja i usmrtili barem 15 osoba.

Nešto hladnije vrijeme u zadnja dva tjedna dovelo je do smirivanja stanja nakon katastrofalnih požara potkraj kolovoza, ali opasnost od požara porasla je ovog tjedna zajedno s temperaturom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙