FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oko tisuću mladih komunista prosvjeduje u Moskvi protiv kapitalizma

MOSKVA, 17. rujna 2005. (Hina/AP) - Oko tisuću mladih radikala usubotu je noseći crvene zastave s komunističkim znakovljem srpa ičekića prosvjedovalo protiv kapitalizma u središtu Moskve, dok jegotovo isto toliki broj pripadnika interventne policije, u kordonu okodemonstranata, osiguravalo skup.
MOSKVA, 17. rujna 2005. (Hina/AP) - Oko tisuću mladih radikala u subotu je noseći crvene zastave s komunističkim znakovljem srpa i čekića prosvjedovalo protiv kapitalizma u središtu Moskve, dok je gotovo isto toliki broj pripadnika interventne policije, u kordonu oko demonstranata, osiguravalo skup.

Prosvjednici koji su se okupili u organizaciji skupina poput Nacionalni boljševici ili Avangarda crvene omladine, pozvali su na ujedinjene oporbenih snaga izvikujući gesla poput "Naša domovina su socijalizam i sloboda". Policija je na kratko zaplijenila jedan antiputinovski barjak ali ga je poslije vratila prosvjednicima dopustivši da ga nose dalje smotanog. Desetak članova Nacionalnih boljševika privedeno je na kolodvoru nakon što su stigli iz St. Petersburga, rekao je glasnogovornik te skupine Aleksandar Averin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙