FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: izložba radova temeljenih na streaming tehnologiji

RIJEKA,16. rujna 2005.(Hina) - Izložba "Silent observers/Tihipromatrači" na kojoj šestero umjetnika izlaže svoje radove izvedenepomoću streaming tehnologije prijenosa multimedijalnih sadržaja nadaljinu otvorena je večeras u riječkom Muzeju moderne i suvremeneumjetnosti.
RIJEKA,16. rujna 2005.(Hina) - Izložba "Silent observers/Tihi promatrači" na kojoj šestero umjetnika izlaže svoje radove izvedene pomoću streaming tehnologije prijenosa multimedijalnih sadržaja na daljinu otvorena je večeras u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

Izlažu Caspar Starcke iz SAD-a, Jussi Angesleva iz Finske, Ross Cooper i Kate Rich iz Velike Britanije, Natalie Jermijenko Australije i Wolfgang Staehle iz Njemačke.

Riječ je o međunarodnom projektu u kojem se prvi put u svijetu koristi streaming tehnologija u umjetničke svrhe. Streaming je naziv za informatičku tehnologiju kojom se u realnom vremenu može prenositi slika, zvuk ili drugi sadržaji s jednog mjesta na drugo.

Primjerice, ta je tehnologija u radu američkog autora Caspara Starckea iskorištena da bi se na rotirajućem dvostranom platnu istovremeno projicirale scene iz središta Rijeke i iz SAD-a u prijenosu u realnom vremenu.

Projekt je pokrenuo Multimedijalni institut iz Zagreba prije dvije i pol godine pod vodstvom kustosa Željka Blaćea.

Sutra će u prostoru muzeja biti održano predavanje Inke Arnes iz Njemačke o video estetici i Agnes Trocci iz Italije o upotrebi streaming tehnologije za aktivističke potrebe.

Izložba je otvorena do 20. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙