FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP odbojka: Cilj među šest

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Nakon 50 dana priprema hrvatskeodbojkašice spremne su za početka Europskog prvenstva, koje će se od17. do 25. rujna održati u Zagrebu i Puli.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Nakon 50 dana priprema hrvatske odbojkašice spremne su za početka Europskog prvenstva, koje će se od 17. do 25. rujna održati u Zagrebu i Puli.

Hrvatska reprezentacija igrat će u skupini A zajedno s Rumunjskom, Poljskom, Srbijom i Crnom Gorom, Azerbajdžanom, te Njemačkom.

"Naš cilj je plasman na iduće Europsko prvenstvo, dakle osvajanje jednog od prvih šest mjesta," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Jelić. Za vrijeme priprema hrvatske odbojkašice odigrale su desetak utakmica u kojima rezultat nije bio primaran, jer je Jelić tražio šestorku s kojom će otvoriti prvenstvo.

"Dobro smo radili, rezultat nije bio u prvom planu jer su neke cure po prvi puta igrale zajedno. No optimist sam i vjerujem da smo se dobro spremili," dodao je Jelić. Hrvatska po svjetskoj rang listi zauzima posljednje mjesto od svih sudionica europskog prvenstva.

- Već duže vrijeme ženska odbojka nema pravog rezultata, propustili smo niz velikih natjecanja, a direktan plasman na ovo prvenstvo dobili smo kao domaćin, a ne po rezultatima," opisao je Jelić ne baš blistavo stanje hrvatske ženske odbojke.

Nakon velike pauze u reprezentaciju se vratila i Barbara Jelić, danas Ružić, koja će se na EP u Zagrebu i Puli oprostiti od odbojke. Najbolja hrvatska igračica prvi put je nastupila na europskoj smotri prije 12 godina, a zadnji nastup na EP je imala 1999. godine.

"Ekipa se od onda uvelike promijenila. Želim pomoći curama i na najbolji se mogući način oprostiti od odbojke.

Barbara je odlično radila na pripremama i svakako se od nje najviše očekuje.

"Barbara je spremna odigrati utakmicu ili dvije vrhunski. Pitanje je koliko može u kontinuitetu. No, odlično je radila," dodao je izbornik i tata Jelić.

U prvom susretu Hrvatsku u subotu (15:30) očekuje Rumunjska, zatim je u nedjelju (18.00) susret protiv Srbije i Crne Gore, a u ponedjeljak (20:30) je na rasporedu susret protiv Poljske. Utorak je slobodana dan, a potom u srijedu (20:30) i četvrtak (20:30) slijede susreti protiv Njemačke i Azerbajdžana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙