FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem potpredsjedniceVlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijskesolidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Povjerenstva zaosobe s invaliditetom Vlade RH na kojoj je prihvaćeno Izvješće oprovedbi mjera Nacionalne strategije jedinstvene politike za osobe sinvaliditetom u 2003. i 2004..
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH na kojoj je prihvaćeno Izvješće o provedbi mjera Nacionalne strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom u 2003. i 2004..

Izvješće prati sve mjere i područja iz Nacionalne strategije te će biti upućeno Vladi, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Na sjednici je prihvaćen i Prijedlog zakona o pravobranitelju za osobe s invaliditetom, a cilj uvođenja ovog instituta je poboljšanje kvalitete osoba s invaliditetom kroz osiguranje i promicanje njihovih prava kao i sve oblike informiranja i savjetovanja, u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, međunarodnim ugovorima i ostalim predmetnim propisima, stoji u priopćenju.

Kako bi svi sudionici provedbe Nacionalne strategije i dalje unaprjeđivali položaj osoba s invaliditetom potpredsjednica Kosor najavila je da će u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom - 3. prosinca, biti organiziran i tematski okrugli stol.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙