FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Promjene u vladi Srbije

BEOGRAD,26. kolovoza(Hina) - Glasanje o restruktuiranju Naftneindustrije Srbije (NIS), kada za prijedlog vlade Srbije nisu glasalisvi socijaldemokratski zastupnici dovelo je do kadrovskih promjena uvladi Srbije, a moguće su i dublje konzekvence budući da oporbenedemokratske stranke u srbijanskom parlamentu imaju sve više kritika narad srbijanske vlade, a sve su glasniji i oni koji zahtjevajuraspuštanje parlamenta i raspisivanje izvanrednih izbora.
BEOGRAD,26. kolovoza(Hina) - Glasanje o restruktuiranju Naftne industrije Srbije (NIS), kada za prijedlog vlade Srbije nisu glasali svi socijaldemokratski zastupnici dovelo je do kadrovskih promjena u vladi Srbije, a moguće su i dublje konzekvence budući da oporbene demokratske stranke u srbijanskom parlamentu imaju sve više kritika na rad srbijanske vlade, a sve su glasniji i oni koji zahtjevaju raspuštanje parlamenta i raspisivanje izvanrednih izbora.

Vlada Srbije je s mjesta predsjednika Koordinacijskog tijela za Kosove smijenila Nebojšu Čovića, a na njegovo mjesto premijer Srbije Vojislav Koštunica će, kako je u petak najavio, predložiti potpredsjednicu njegove Demokratske strane Srbije (DSS) dr. Sandu Rašković Ivić, kćer jednog od vođa pobunjenih Srba u Hrvatskoj dr. Jovana Rašković .

U samoj Socijaldemokratskoj partiji došlo je do podjela na one koji u potpunosti podržavaju rad vlade i one koji, iako su u koaliciji s vladajućim strankama, u nekim pitanjima žele zadržati i svoja stajališta.

Politolog Vladimir Goati, kako u petak prenosi BBC na srpskom jeziku , ocijenio je Koštuničin potez kao poruku potencijalnim disidentima da se ne može lako prelaziti granica između vlasti i opozicije. Goati vjeruje "da je na vidiku početak kraja vlade Srbije po nešto bržem scenariju od onog koji je on osobno predvidio za kraj godine".

Još jedna najava smjene puni ovih dana srbijanski tisak. Jedna od vodećih srbijanskih stranaka G-17 Plus zatražila je smjenu ministra obrane Srbije i Crne Gore Prvoslava Davinića, koji je bio istaknuti dužnosnik te stranke, jer u "njega više nemaju povjerenja".

Oporbena stranka Građanski savez Srbije (GSS) priopćio je tim povodom, kako ih "posebice zabrinjava moguće imenovanje novog ministra obrane".

"Ukoliko Koštuničina stranka DSS ostvari svoje namjere te zauzme i to mjesto, Koštunica će sa Sigurnosno informativnom agencijom, policijom i pravosuđem, koje već kontrolira, vladati na isti način kao Milošević", ocjenjuje GSS.

O tome što će se događati s ministrom obrane SCG treba, ipak, pričekati 1. rujna i povratak zastupnika u Skupštinu Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙