FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeno izraelsko povlačenje iz Gaze i sa Zapadne obale

GAZA, 23. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Izrael je u utorak evakuiraonaselja Sanur i Homesh na Zapadnoj obali čime je završeno iseljavanjenaseljenika u skladu s planom premijera Ariela Sharona o povlačenju sdijelova okupiranog teritorija.
GAZA, 23. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Izrael je u utorak evakuirao naselja Sanur i Homesh na Zapadnoj obali čime je završeno iseljavanje naseljenika u skladu s planom premijera Ariela Sharona o povlačenju s dijelova okupiranog teritorija.

Evakuirano je 21 naselje u pojasu Gaze i 4 naselja na Zapadnoj obali. Evakuacija je završena u roku od samo tjedan dana, rekao je glasnogovornik vojske Yael Hartman.

Palestinski čelnik Mahmud Abas izrazio je "zadovoljstvo" izraelskim povlačenjem u telefonskom razgovoru s izraelskim predsjednikom Mosheom Katsavom, rekao je visoki palestinski dužnosnik.

"Predsjednik Abas pozvao je jutros izraelskog predsjednika i obojica su potvrdila zauzimanje za mirovni proces i potrebu partnerstva u tom procesu", izjavio je glavni palestinski pregovarač Saeb Erakat.

"Predsjednik Abas izrazio je zadovoljstvo urednim i mirnim napredovanjem povlačenja", dodao je on.

Sharon je ranije rekao da bi izraelsko povlačenje iz naselja u pojasu Gaze i četiri izolirana naselja na Zapadnoj obali trebali ojačati izraelsku sigurnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙