FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Newyorški sud naredio povrat zarade od ilegalne trgovine dionicama reeboka

NEW YORK,14. rujna 2005.(Hina) - Newyorški sud naredio je da Hrvati idrugi stranci optuženi za ilegalnu trgovinu dionicama Reeboka vrateprotupravno stečenu zaradu.
NEW YORK,14. rujna 2005.(Hina) - Newyorški sud naredio je da Hrvati i drugi stranci optuženi za ilegalnu trgovinu dionicama Reeboka vrate protupravno stečenu zaradu.

Sudac Kimba Wood je na sudskom ročištu u utorak na kojem je bilo riječi o optuženima Sonji Antičević, Davidu Pajčinu, Zoranu Šormazu, Perici Lopandiću, Iliji Borcu i nepoznatoj osobi iz Austrije među ostalim naredio da strani optuženici vrate u SAD zaradu stečenu ilegalnom trgovinom dionicama američke tvrtke Reebok, priopćilo je u srijedu američko Povjerenstvo za zaštitu burzovnog poslovanja (SEC).

Sud je prije toga blokirao zaradu drugih optuženih u ovom slučaju, Henryja Siegela, Monike Vujović i Elvisa Santane, a prije toga i Sonje Antičević koja je prva optužena.

Američko Povjerenstvo optužilo je Sonju Antičević iz Omiša, njezina nećaka bivšeg brokera Davida Pajčina iz New Jerseya u SAD-u, Zagrepčane Šormaza i Borca, Lopandića iz Njemačke, Moniku Vujović, Santanu i Siegela iz SAD-a te nepoznatu osobu iz Austrije za trgovinu dionicama Rebooka temeljem povlaštenih informacija prije nego što je 3. kolovoza objavljeno da će Reeboka kupiti tvrtka Adidas-Salomon.

Ukupna zarada koju su stekli trgujući na američkom tržištu dionicama iznosila je 4 milijuna dolara, a na inozemnom 2 milijuna dolara.

SEC kaže da su optuženi kupili dionice američkog Reeboka dok su bile jeftinije, a prodali ih uz veliku zaradu nakon što im se vrijednost bitno povećala nakon objave vijesti da će tvrtku kupiti njemački Adidas-Salomon koristeći se povlaštenom informacijom da će doći do te akvizicije.

Optužnica tvrdi da je Pajčin, nećak Sonje Antičević, sam trgovao ili usmjeravao trgovinu te obavještavao ostale optuženike koji su trgovali dionicama Reeboka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙