FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porečko-pulska biskupija najavila susret katoličke mladeži

PULA, 14. rujna 2005. (Hina) - Godina mladih kojoj je posvećenpastoralni plan i program Porečko-pulske biskupije te Susret hrvatskekatoličke mladeži, koji će se potkraj travnja iduće godine održati uPuli, predstavljeni su na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.
PULA, 14. rujna 2005. (Hina) - Godina mladih kojoj je posvećen pastoralni plan i program Porečko-pulske biskupije te Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se potkraj travnja iduće godine održati u Puli, predstavljeni su na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

U ime Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži Dalibor Filekić istaknuo je kako Godina mladih počinje okupljanjem i svečanim euharistijskim slavljem ove nedjelje u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, a u tijeku godine će župe, dekanati i cijela biskupija ponuditi niz programa i susreta, vrhunac kojih je upravo Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se 29. i 30. travnja sljedeće godine održati u pulskoj Areni.

Na tom susretu, kako je danas najavljeno, očekuje se više od 10.000 mladih katolika od 16 do 30 godina iz cijele Hrvatske.

"Godina mladih s brojnim programima svojevrsna je duhovna priprema za taj susret, a zbog velike zahtjevnosti projekta biskupija će osnovati ured za mlade koji će usklađivati sve aktivnosti", kazao je Dalibor Filekić.

Porečko-pulski biskup msgr. Ivan Milovan naglasio je da Crkva u Istri, najizloženija udaru sekularizacije i utjecaju Zapada, tim projektima konkretnije pristupa pastoralu mladih.

"Nismo zadovoljni koliko mladih ide u crkvu. Treba promicati ljudske i kršćanske vrijednosti, čemu su posvećena i ta dva velika događaja", kazao je biskup Milovan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙