FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba radova članova HDLU-a

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Izložba suvremenih radova članovaHrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) otvorena je večeras unjihovu Domu u Meštrovićevu paviljonu u Zagrebu.
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Izložba suvremenih radova članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) otvorena je večeras u njihovu Domu u Meštrovićevu paviljonu u Zagrebu.

Predsjednik HDLU-a Vatroslav Kuljiš naglasio je da Društvo već drugu godinu nakon velike stanke od 1991. do 2004. nastavlja suvremeni pregled radova svojih članova.

Važnost izložbe, među ostalim, jest i u održavanju njezina kontinuiteta jedanput u godini kako bi se pokazao aktualni likovni trenutak suvremene hrvatske likovne scene.

Po njegovim riječima izložba je okupila 123 umjetnika, a osmišljena je "u revijskom tonu", što znači da se ne temelji na određenoj koncepciji, nego nastoji pokazati trenutačno ozračje u stvaralaštvu članova Društva.

Radovi na izložbi unatoč šarolikosti najvećim su dijelom slike, rekao je Kuljiš te dodao kako se ponekad čini da je "slikarstvo umirovljena junakinja suvremenog svijeta - ono sa svojom blistavom prošlosti ipak još uspijeva unijeti zabunu u suvremene prosudbe".

Okruženi napretkom novih sredstava i mogućnosti izražavanja umjetnici uglavnom nastavljaju kružiti oko istih ili sličnih duhovnih pitanja, likovne istine često mijenjaju svoj oblik, ali ne i bit, napomenuo je Kuljiš. Dodao je kako je svrha izložbe okupiti članove na društvenoj i cehovskoj razini s malom čežnjom za negdašnjim vremenom kad se Društvo zdušnije okupljalo.

Na izložbi koju su omogućili Gradski ured za kulturu i Ministarstvo kulture predstavljena su djela gotovo svih naraštaja članova HDLU-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙