FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac potvrdio da će Indija kupiti 43 Airbusa i 6 podmornica

PARIZ, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac potvrdio je u ponedjeljak da će Indija od njegove zemlje kupitišest podmornica Scorpene za 2,4 milijarde eura i 43 Airbusa za 1,8milijarda eura, što je New Delhi već bio najavio, uoči susreta sindijskim premijerom Manmohanom Singhom.
PARIZ, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac potvrdio je u ponedjeljak da će Indija od njegove zemlje kupiti šest podmornica Scorpene za 2,4 milijarde eura i 43 Airbusa za 1,8 milijarda eura, što je New Delhi već bio najavio, uoči susreta s indijskim premijerom Manmohanom Singhom.

Singh je prvi strani dužnosnik kojeg je Chirac primio u Elizejskoj palači nakon što je u petak pušten iz bolnice.

Chirac je tjedan dana bio u vojnoj bolnici Val-de-Grace u Parizu zbog "manjih smetnja krvožilnog sustava" u mozgu. Nakon izlaska iz bolnice morao je otkazati dio obveza, među kojima i put u New York na summit UN-a, ali je zadržao susret sa Singhom.

Francuski predsjednik je uoči susreta rekao da će s indijskim premijerom razgovarati o zahtjevu Indije da dobije mjesto u UN-ovu Vijeću sigurnosti, što Pariz podupire te o borbi protiv terorizma i suradnji na području nuklearne energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙