FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU pozdravlja primirje maoista u Nepalu

KATMANDU, 7. rujna 2005. (Hina/DPA) - EU je u srijedu pozdraviotromjesečni jednostrani prekid vatre koji su najavili maoističkipobunjenici u subotu, objavilo je britansko veleposlanstvo.
KATMANDU, 7. rujna 2005. (Hina/DPA) - EU je u srijedu pozdravio tromjesečni jednostrani prekid vatre koji su najavili maoistički pobunjenici u subotu, objavilo je britansko veleposlanstvo.

U priopćenju britansko veleposlanstvo javlja da je EU osudio korištenje nasilja maoista u političke svrhe i potaknuo maoiste da primijene sporazum u "dobroj vjeri".

Maoisti su tijekom prethodnih prekida vatre optuženi za konsolidiranje svojih pozicija, ponovno naoružavanje, iznuđivanje i otmice.

Nepalska vlada je u ponedjeljak reagirajući na iznenadno maoističko primirje rekla da je "uzevši u obzir prijašnje iskustvo", skeptična glede maoističke izjave, ali pozdravlja bilo čiji potez prema miru.

Priopćenje koje je u srijedu izdalo britansko veleposlanstvo u ime EU-a također potiče nepalsku vladu da "odgovori pozitivno i konkretno" na maoističko primirje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙