FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Disneyland u Hong Kongu

HONG KONG, 12. rujna 2005. (Hina/DPA) - Hongkonški zabavni parkDisneyland vrijedan 3,5 milijardi dolara otvoren je u ponedjeljak navelikoj svečanosti na kojoj su nazočni bili kineski potpredsjednikZheng Qinghong i šef Disneya Michael Eisner.
HONG KONG, 12. rujna 2005. (Hina/DPA) - Hongkonški zabavni park Disneyland vrijedan 3,5 milijardi dolara otvoren je u ponedjeljak na velikoj svečanosti na kojoj su nazočni bili kineski potpredsjednik Zheng Qinghong i šef Disneya Michael Eisner.

Spektakularan ples zmajeva održan je pred ogromnim gledalištem u kojem je bilo i 2.500 osoba s VIP tretmanom, a nakon toga je park otvoren za prve posjetitelje.

Nakon niza formalnih govora Mickey Mouse i Minnie i drugi Disneyevi likovi zauzeli su pozornicu kako bi promatrali veličanstveni vatromet.

Šef Disneya, koji je okupljene gledatelje pozdravio na mandarinskom a onda i na kantonskom, opisao je park kao "postignuće koje oduzima dah".

Rekao je i da je park postao stvarnost zbog "partnerstva iz snova" između Disneya i hongkonških vlasti koje su osigurale najveći dio sredstava.

Čelnik Hong Konga Donald Tsang rekao je da je stvaranje parka bio "mamutski napor" ali je dodao da je donio tisuće novih radnih mjesta i da će gradu donijeti milijarde dolara.

Očekuje se da će tijekom poslijepodneva park, koji se prostire na 126 hektara, posjetiti 16.000 ljudi, a tijekom prve godine pet milijuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙