FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena druga godišnjica smrti Anne Lindh

STOCKHOLM, 11. rujna 2005. (Hina/AFP) - Obitelji, prijatelji isuradnici Anne Lindh, bivše švedske ministrice vanjskih poslova kojaje prije dvije godine ubijena nožem u trgovačkom centru u Stockholmu,okupili su se u nedjelju na komemoraciji iznad njezina groba u švedskom glavnom gradu.
STOCKHOLM, 11. rujna 2005. (Hina/AFP) - Obitelji, prijatelji i suradnici Anne Lindh, bivše švedske ministrice vanjskih poslova koja je prije dvije godine ubijena nožem u trgovačkom centru u Stockholmu, okupili su se u nedjelju na komemoraciji iznad njezina groba u švedskom glavnom gradu.

Nakon mise zadušnice u Katarininoj crkvi oko sto pedeset osoba položilo je na njezin grob crvenu ružu, simbol švedske Socijaldemokratske stranke čija je bila članica.

"Bila je važna članica stranke i, naravno, mnogo članova stranke ju je vidjelo kao buduću čelnicu socijaldemokrata. Ona je širila nadu", rekla je Marita Ulvskog, sadašnja glavna tajnica stranke.

Annu Lindh (46) je 10. rujna 2003. godine dok je kupovala u trgovačkom centru u Stockholmu nožem napao psihički bolesnik Mijailo Mijailović (26).

Majka dvoje djece je podlegla ozljedama 11. rujna. Mijailović je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙